Algemene voorwaarden voor de buitenritten, themaritten en dagtochten:

Door te reserveren verklaar je dat je hiermee akkoord gaat.

Onder ‘je’ in de zin van deze voorwaarden wordt verstaan: iedereen die bij Hof ter Hei een privérit,
buitenrit, dagtocht of themarit reserveert.

 1. Geef ons bij reservering volgende informatie:
  – Telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken
  – Correct aantal personen
  – Grootte van alle personen (als het gewicht niet uitzonderlijk is dan hoeven we dat niet te weten)
  – Ervaring van alle personen (wees hierin eerlijk!)
  – Datum en uur waarop je wilt komen rijden
  – Eventuele beperkingen van de ruiter (onzeker, lang geleden, slecht zien of horen, …)
  – Of je een helm wilt lenen bij ons
 2. Wanneer je komt rijden voorzie je volgende kledij en accessoires:
  – Paardrijbroek/paardrijlegging of jeansbroek
  – Paardrijlaarzen / jodhpurs / stevige wandelschoen / bottine / laarzen met een plateauhak (GEEN SNEAKERS!)
  – Helm (kan je eventueel bij ons lenen)
  – Jas naargelang het weer
  – Niet verplicht: handschoenen met grip
 3. Volgende zaken mag je niet meenemen op het paard:
  – Rugzak
  – Handtas
 4.  Volgende zaken mag je alleen meenemen op eigen risico:
  – Gsm
  – Actioncamera / fototoestel / videocamera
  – Buideltas
  – Zonnebril
 5. Voor een ruiterrit heb je voldoende ervaring nodig. Hieronder verstaan we een goede balans en controle in stap, draf en galop. Je bent in staat om 2 uur te kunnen paardrijden. Om de veiligheid tijdens de buitenritten en het paardenwelzijn zo veel mogelijk te waarborgen, behouden wij ons het recht voor om deelname te weigeren wanneer een van bovenstaande punten niet voldoende blijkt. Er zal geen restitutie plaatsvinden.
 6. Voor een buitenrit voor ruiters en niet-ruiters heb je geen ervaring nodig met paarden of paardrijden maar er zijn wel een aantal voorwaarden om te kunnen deelnemen:
  – Minimum 9 a 10 jaar oud zijn
  – Geen extreme angst (bij twijfel op voorhand informeren)
  – Fysiek en mentaal in staat zijn om 2 uur mee te rijden
  – Voorzie de gepaste kledij zoals bij punt 2 eerder is beschreven.
 7. Annuleren kan kosteloos maximaal 48 uur voor aanvang van de rit. Bij annuleren, om welke reden dan ook, op minder dan 48 uur van tevoren dient de volledige rit betaald te worden. Bij themaritten en dagtochten vragen we steeds een voorschot. Na betaling van dat voorschot is teruggave niet meer mogelijk om welke reden van annuleren dan ook. Annuleren kan uitsluitend telefonisch en dus niet per mail of bericht. Bij geen verwittiging kan er een
  boete van 15 euro per gereserveerde persoon worden aangerekend.
 8. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade of extra kosten als gevolg van annulering, uitstellen of wijzigingen van een buitenrit of andere activiteit.
 9. Tijdens alle door ons georganiseerde ritten en activiteiten, zowel direct als indirect, ben je zelf aansprakelijk voor eventuele door jou toegebrachte schade aan goederen, eigendommen en gebouwen zowel van ons als van derden, alsook aan personen en dieren; ook indien er geen sprake is van opzet.
  Wij zijn niet aansprakelijk voor schade, verlies, diefstal of beschadiging van goederen, eigendommen en geld of schade aan personen en dieren, door welke oorzaak ook, tijdens onze buitenritten en overige activiteiten. Wij adviseren je dan ook om een eigen aansprakelijkheidsverzekering af te
  sluiten.
 10. Voor de buitenritten heb je een geringe familiale verzekering nodig. Door te reserveren verklaar je ook dat je dit hebt. Verder is het aangeraden een speciale paardenverzekering af te sluiten, zeker als je regelmatig komt rijden. Als ruiter ben je zelf verantwoordelijk voor je verzekering en wij
  kunnen hiervoor dus niet aansprakelijk worden gemaakt.
 11. Je bent bewust van de gevaren van paardrijden en de gevolgen van de eigen gedragingen van het paard (zoals schrikken, opzij springen etc.).
 12. De op de website en op de folders genoemde prijzen en data zijn inclusief 21 % BTW en onder voorbehoud van gemaakte fouten.
 13. Het verschuldigde bedrag voor een buitenrit dient ter plaatste cash betaald te worden. Bij annulering of no-show klanten vragen wij om het bedrag uiterlijk binnen de 5 werkdagen op onze rekening te storten. Bij geen betaling kunnen er extra kosten bijkomen.
 14. Wij behouden ons het recht voor om buitenritten/privéritten/themaritten/dagtochten en overige activiteiten te annuleren of uit te stellen omwille van het weer, te weinig belangstelling, of bijzondere omstandigheden. Je wordt hiervan minstens 24 uur voorafgaand aan het vertrekuur op de hoogte gesteld en je reeds betaalde bedrag wordt volledig teruggestort of je rit wordt dan uiteraard niet in rekening gebracht.
 15. Tijdens de rit dien je te allen tijde de aanwijzingen van de begeleiders op te volgen. Dit om de veiligheid van zowel de paarden als de ruiters te waarborgen.
 16. Wanneer de persoon die komt paardrijden fysiek niet in staat blijkt te zijn of zeer angstig is en dit niet op voorhand is gemeld dan kan de rit geweigerd worden zonder restitutie van het reeds betaalde bedrag.
 17. Klachten dienen eerst gemeld te worden aan de zaakvoerder.
 18. Het opstappen gebeurd rond het vertrekuur vermeld op de website. Personen die tijdens of na het opstappen arriveren worden beschouwd als laattijdig. Deze betalen 5 euro per persoon extra ter compensatie voor het wachten.