Buitenritten te paard - Uniek in alle seizoenen

Hof ter Hei biedt gegidste buitenritten te paard aan. Ruiters die geen eigen paard hebben kunnen zo ook genieten van een ontspannende wandeling in de mooie natuur. Het is ook het ideale uitje om te delen met vrienden of familie.

De wandeling van 2 uur is de perfecte formule voor iedere ruiter. We rijden in een groepje met een ervaren gids. De ruiters dienen de 3 gangen (stap, draf en galop) goed te beheersen. Kinderen mogen ook mee, ook zij dienen de 3 gangen goed te beheersen. 

Ook mensen zonder ervaring met paarden en paardrijden kunnen mee tijdens de buitenrit voor ruiters & niet-ruiters. Samen met vrienden en familie kan iedereen genieten van een onvergetelijke ervaring met onze brave paarden in een mooie natuurrijke omgeving. Ruiters met ervaring splitsen regelmatig van de groep om het tempo te kunnen verhogen. Zo worden degenen zonder ervaring niet gestoord.

Je krijgt een braaf paard van ons toegewezen die reeds gepoetst en opgezadeld is wanneer je toekomt. We maken een wandeling van 2 uur waarbij we de natuur opzoeken en grenzen verleggen. Ook is er ruimte voor een gezellige babbel. Na de rit krijgt u van ons een drankje aangeboden in onze kleine cowboy saloon.

Ook kan u bij ons terecht voor privébegeleiding, denk maar aan wanneer het zeer lang geleden is dat u op een paard heeft gereden maar ook wanneer u angstig bent of zelf wanneer u wilt leren paardrijden maar
u zich niet kan vinden in de klassieke manegelessen.

Twijfel je over je niveau en in welke groep je het beste past? Neem contact met ons op en dan staan we je graag bij in al je vragen.

Voor onze algemene voorwaarden: klik hier.

Wanneer?

zaterdag zondag
Buitenrit ruiters 14-16 uur 10-12 uur
Buitenrit ruiters en niet-ruiters 14-16 uur 

Buitenrit ruiters: voor ruiters met de basis onder de knie (stap, draf, galop). Je paard wordt door ons gepoetst en opgezadeld (tenzij anders vermeld).

Buitenrit voor ruiters en niet-ruiters: voor zowel ruiters met ervaring als mensen die nog nooit op een paard gereden hebben en dit ook eens willen meemaken. We leren iedereen de draf en het sturen tijdens de rit. Ruiters met ervaring splitsen regelmatig af van de groep om te galopperen. Ideaal om dit als uitje te doen met familie en/of vrienden. Je paard wordt door ons gepoetst en opgezadeld. Voor deze rit hoef je helemaal geen ervaring met paarden te hebben. Leren paardrijden of terug starten na een lange stop passen ook binnen deze rit. Mensen met extreme angst verwijzen we graag door naar de privéritten.

Privéritten: Voor mensen die hun angsten willen overwinnen of wanneer je wil starten met paardrijden. Deze kunnen doorgaan tijdens de week, telkens na afspraak met ons.

Prijs?

De prijs voor een buitenrit van 2 uur (inclusief water achteraf) is 40€ per persoon. Een helm is verplicht. Wanneer je geen helm hebt kan je er één gratis bij ons lenen. Dit moet bij de reservatie wel vermeld worden aangezien wij er maar enkele beschikbaar hebben. Bent u enthousiast geworden en klaar voor een avontuur? Contacteer ons voor meer info of een reservatie.

Themaritten & dagtochten

Elke 3 maanden wordt er een dagtocht georganiseerd met picknick of stop in een eetcafé. We zitten dan minstens 5 uur in het zadel. Hiervoor dien je de 3 gangen goed te beheersen en al minstens een keer te hebben meegereden met een buitenrit voor ruiters bij Hof ter Hei.

Onze themaritten zijn uniek op zich. Een Halloweenrit waarbij de paarden versierd worden, een Kerst- en Nieuwrit met afsluiter aan de vuurkorf, een Valentijnsrit met fotoshoot, … Zowel ruiters als niet-ruiters zijn welkom.

Kijk voor ons aanbod bij het tabblad evenementen.

Heb je vragen over onze buitenritten?

Paardrij-/jeansbroek, schoenen met een hak of een stevige bottine, een toc of een fietshelm (verplicht!) en een jas naargelang het weer.

Bij de buitenrit voor ruiters kan je mee wanneer je de basis (stap, draf en galop) onder de knie hebben. Heb je nog helemaal geen ervaring? Dan kan je mee met de buitenrit voor ruiters en niet-ruiters of leren paardrijden door middel van privébegeleiding.

Kinderen zonder of met ervaring kunnen mee met de gewone ritten vanaf de leeftijd van 10 jaar. Vermeld vooraf goed de leeftijd en ervaring van je kind. Tijdens een privérit is het mogelijk om vanaf 8 a 9 jaar te leren paardrijden afhankelijk van de grootte van het kind.

Wanneer bij aankomst blijkt dat de kinderen die mee rijden onder de leeftijdsgrens zitten of zeer angstig zijn kan de rit geweigerd worden maar zal deze wel volledig vergoed  moeten worden.

Kinderen zonder of weinig ervaring kunnen mee vanaf de leeftijd van 9 a 10 jaar. Kinderen met ervaring kunnen vaak al mee vanaf de leeftijd van 7 a 8 jaar. Kinderen onder de 10 jaar mogen enkel mee wanneer
dit met ons wordt overlegd zodat we hen bij een groep op hun niveau kunnen plaatsen. Wanneer bij aankomst blijkt dat de kinderen die mee rijden onder de leeftijdsgrens zitten of zeer angstig zijn kan de rit geweigerd worden maar zal deze wel volledig vergoed moeten worden

Bij regenweer rijden wij gewoon. Een regenjas (geen poncho) en regenbroek zijn dan aangewezen. Enkel wanneer er ijs of sneeuw ligt rijden we niet. Dit omdat de kans op
uitglijden dan te groot is. Wij contacteren de ingeschrevenen zelf wanneer dit het geval is.

Annuleren kan kosteloos maximaal 48 uur voor aanvang van de rit. Bij annuleren, om welke reden dan ook, op minder dan 48 uur van te voren dient de volledige rit betaald te worden. Annuleren kan uitsluitend telefonisch en dus niet per mail of bericht.
Bij themaritten en dagtochten vragen we steeds een voorschot. Na betaling van dat voorschot is teruggave niet meer mogelijk om welke reden van annuleren dan ook.

Minstens 15-20 minuten voorafgaand aan het vertrekuur. Dit geeft ons de gelegenheid om op tijd te kunnen vertrekken. Laatkomers betalen 5 euro per persoon extra ter compensatie.

Ons telefoonnummer is 0499/72.64.10. We vragen steeds naar de grootte van de personen die komen rijden en naar de ervaring. Via mail info@hofterhei.be kan je ook een buitenrit vastleggen maar hou er rekening mee dat we niet alle dagen onze mails lezen.

Angst en zeker wanneer deze diepgeworteld zit vraagt vaak veel tijd om hierop te werken. Ben je gewoon een beetje onzeker dan kan een buitenrit voor ruiters en niet-ruiters op zondagnamiddag de oplossing bieden. Bij diepere angst neem je best contact met ons op. Door middel van privéritten kunnen we samen bekijken wat het plan is en is er veel mogelijk.